Përbërësit
20-24 kërpudha të mëdha të pastruara nga kërcelli
2 lugë gjelle me vaj ulliri
250g mish i grirë
2-3 qepë të njoma të grira imët
3 thelpinj hudhër
Kripë
Piper
125g salcë kosi
125g dhjathë
1 tufë majdanoz i grirë
Përgatitja
Ngrohni sobën në 180 gradë. Lyeni mirë me vaj dy tava.
Qëroni dhe lani kërpudhat e lërini mënjanë.
Në një tigan hidhni një lugë vaj dhe vëreni në zjarr. Skuqni aty mishin e grirë derisa të marrë një ngjyrë të kafenjtë.
Kërcenjtë e kërpudhave pritini imët dhe hidhini në tigan për t’i skuqur.
Shtoni djathin dhe salcën e kosit dhe lëreni në zjarr derisa të formohet një masë e njëtrajtshme.
Shtoni hudhrat dhe qepët e njoma të grira, kripën dhe piperin dhe skuqini dhe për 2-3 minuta.
Mbushni kërpudhat dhe vendosini në tavat e lyera me vaj.
Spërkatini dhe pak me vaj ulliri dhe futini për t’i pjekur për 20 minuta.