Përbërësit
4 lugë gjelle me gjalpë
1 lugë gjelle me vaj ulliri
2 qepë të grira
4 thelpinj hudhër
750g kërpudha
6 lugë gjelle me miell
4 gota me ujë
1 gotë me qumësht
Kripë
Piper
Majdanoz i grirë.
Përgatitja
Vendosni një tenxhere në zjarr dhe hidhni gjalpin. Shtoni hudhrën dhe qepën e grirë dhe lërini të skuqen.
Hidhni kërpudhat e prera dhe kaurdisini lehtë për 5-7 minuta.
Spërkatini kërpudhat me miellin, kaurdisini dhe skuqini dhe për 2 minuta të tjera.
Hidhni ujin dhe lëreni të ziejë.
Më pas shtoni dhe qumështin, kripën dhe piperin dhe lëreni në zjarr sa të trashet lëngu duke e puerzier herë pas here që të mos krijohen kokërriza.
Kur supa tue jetë gati hiqeni nga zjarri dhe spërkateni me majdanoz të grirë.